Ruinen der rejste sig og rakte efter himlen

Ideen om et bibliotekstårn i Ballaro-området i Palermo blev til under en studietur til byen i 2007. Området er, ligesom resten af byen, meget forfaldent og endnu ikke genopbygget efter luftbombardementerne under 2. verdenskrig. Bygningerne hvor tårnet opføres er karakteriseret ved spredte, skrå murvinger der virker som nødtørftige sikringer af de vakkelvorne huse. Det skrå motiv gav anledning til idéen om en opadstræbende og vertikal struktur.

Funktionen bliver et bibliotekstårn for islamisk, teologisk litteratur med henblik på servicering og uddannelse af byens store muslimske befolkning. Bygningen er tænkt som en reaktualisering af byens arabiske islæt og dets tusindårige perspektiv i Palermo. Tårnet har klare referencer til mellemøstens Zigurath´er

Se hele projektet her