Flanørens syn på Kgs. Nytorv

Med udstillingen ønsker jeg at vise byens borgere og gæster København som jeg har sanset og registreret den gennem de sidste tre års tegninger. Nogle billeder viser den mere profane del af den gamle by, men det er også her vi finder en hel unik atmosfære. Andre billeder viser uvante tilstande på vante steder. En tredje slags viser tænkte, frygtede og drømte scener.
Tegningerne respekterer byens historie med sine gammeldags fremtoninger og den tålmodige håndholdte teknik. Snart vækker de dog overraskelse, forundring og eftertanke. Beskueren inviteres og udfordres til også at sanse byen med sit ydre såvel som sit indre blik. Billederne er oprindeligt tegnet med tusch på papir.Udstillingen viser København set gennem den æstetiske flanørs blik.

Flanøren elsker byen og kan ikke løsrive sig fra den. Han søger højt og lavt, ude og inde efter indtryk og variation. Der hvor hans blik møder den ikoniske reprise, aftvinger han den, med fantasiens magt, nye scener og betydninger. Han er nærmest patologisk nyhedssøgende og opdager nye verdener bag de porte han smutter igennem. Han digter med stor patos og lidenskab en hel en menneskeheds drama ind i sin vandring. Han spørger byen om den vil være hele hans liv.
– Den svarer med ekko.

 

En mening om “Flanørens syn på Kgs. Nytorv”

  1. I beloved as much as you will obtain performed proper here. The comic strip is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you would like be delivering the following. in poor health without a doubt come more before once more as precisely the similar nearly very frequently within case you protect this hike.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.